Premiera “Asteptandu-l pe Godot” la Teatrul Szigligeti din Oradea

Teatrul Szigligeti continua stagiunea 2013-2014 cu o premiera. In luna februarie, regizorul Szabo K. Istvan pune in scena una dintre cele mai importante piese de teatru din secolul XX si, totodata, cea mai cunoscuta piesa a dramaturgului Samuel Beckett, “Asteptandu-l pe Godot” (“Godot-ra várva”). Teatrul Szigligeti isi trece astfel in repertoriu un spectacol care se regaseste in cartea de vizita a oricarui teatru important.

 Scrisa in 1952 si pusa in scena, pentru prima data, in 1953, piesa “Asteptandu-l pe Godot” este unanim admisa ca si directie de dezvoltare a unui nou tip de teatru, teatrul absurdului.

 Szabo K. Istvan, regizorTeatrul Szigligeti “Dependenta, batranetea, asteptarea mortii sunt temele acestei piese. Așteptam explicatia, asteptam pe cineva care sa ne dea un raspuns la intrebarea ”de ce?”. Stim insa ca nu avem scapare dar ceva, totuși, umple aceasta pustietate iar acest lucru este dragostea.”

Premiera Asteptandu-l pe Godot” va avea loc in data de 14 februarie 2014, de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului Szigligeti din Oradea si se va desfasura cu publicul pe scena. Spectacolul se joaca in limba maghiara, cu supratitrare in limba romana.

 Luna februarie va fi una extrem de plina pentru actorii trupei Szigligeti. Pe langa premiera mentionata si deplasarile in alte orase, in program isi vor face loc, rand pe rand, celelalte spectacole ale stagiunii in curs, deja familiare publicului oradean: “Caviar si linte”, “Edith Piaf si Agnes”, “Baiatul”, “O luna la tara”, “Intoarcerea acasa”. Oferta Teatrului Szigligeti este completata, in luna februarie, de vizita Teatrului de Nord din Satu Mare (Trupa Harag György) care prezinta oradenilor piesa “Nazdravanul occidentului”.

 Czvikker Katalin, manager, Teatrul Szigligeti: “Incercam sa raspundem cat mai prompt cerintelor publicului oradean, cu o oferta culturala cat mai bogata. Spectacolele noastre se adreseaza tuturor spectatorilor din Oradea, chiar si celor care nu sunt vorbitori nativi de limba maghiara pentru ca traducem in limba romana toate spectacolele din Sala Mare a Teatrului”.

 Datele spectacolelor precum si alte informatii sunt disponibile pe site-ul teatrului www.szigligeti.ro sau pe conturile oficiale din retelele sociale online Facebook, Twitter si Instagram.

Speak Your Mind

*